ūüźü √Ātlag 160 ezres n√©zetts√©g a vide√≥kon – Buda√∂rsi Halpiac

T√©nyleg van haszna a TikToknak egy offline+online √ľzlet eset√©ben? A Buda√∂rsi Halpiac eset√©ben √ļgy tŇĪnik igen: mi√≥ta elkezdt√ľk a k√∂z√∂s munk√°t, a halpiac havi bev√©tele 50%-kal n√∂vekedett, extra rekl√°mk√∂lt√©s n√©lk√ľl. A szem√©lyes visszajelz√©sekrŇĎl nem is besz√©lve, rengeteg √ļj vevŇĎ mag√°t√≥l jelzi, hogy a TikTok vide√≥k miatt ismerte meg az √ľzletet.

ūü§ę Mi a titok?

Nincs vil√°gmegv√°lt√≥ algoritmus hack√ľnk sajnos, ez√©rt a k√∂vetkezŇĎket tudtuk alkalmazni:

  • Karizmatikus fŇĎszereplŇĎ, szak√©rtŇĎi st√°tusz ki√©p√≠t√©se
  • Szokatlan “kell√©kek” = eset√ľnkben ezek a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ tengeri √©lŇĎl√©nyek voltak, amikkel az ember nem tal√°lkozik minden nap, a TikTok g√∂rget√©se k√∂zben
  • N√©pszerŇĪbb t√©m√°kra f√≥kusz√°l√°s, melyek az √°tlagembernek is √©rdekesek, hallott m√°r r√≥luk pl.: tonhalak
  • Akt√≠v kommunik√°ci√≥ a kommentekben, reakci√≥vide√≥k a n√©zŇĎi k√©r√©sekre/k√©rd√©sekre = k√∂z√∂ss√©g √©p√≠t√©se
  • Megh√∂kkentŇĎ/izgalmas k√©rd√©ssel kezd√ľnk hookk√©nt, pl.: “Tudod, melyik √°llatot essz√ľk √©lve?” –> 347 ezer megtekint√©s
  • Ahol lehet, √©p√≠t√©s a TikTok trendekre, pl.: “A mai fog√°s” vide√≥ kezdete, a m√°r azelŇĎtt viral, “mai men√ľ” hookb√≥l insipir√°l√≥dott

ūüé• Az alapok

Vannak technikák, amelyek nem csak a halpiac videóira érvényesek, hanem alappillérei szinte minden videónknak. Ezeket mindenképp javasoljuk, hogy ahol csak tudod, alkalmazd a saját tartalmaidra.

  • Feliratok:¬†nem csak szebb, hanem √©rthetŇĎbb is lesz a vide√≥ tŇĎle. Mivel egyszerre k√©t √©rz√©kszervet is stimul√°lunk (l√°t√°s √©s hall√°s), sokkal hat√©konyabban jut el az inform√°ci√≥ a n√©zŇĎh√∂z – emiatt jobban is fog r√°nk eml√©kezni!¬†
  • GIF-ek, stock vide√≥k, matric√°k:¬†nem v√©gtelen mennyis√©gben, de √≠zl√©sesen elhelyezve sokat tud hozz√°adni egy vide√≥hoz. Fontos, hogy legyen szerepe a t√∂rt√©netmes√©l√©sben, legyen hozz√°adott √©rt√©ke a vide√≥hoz – ne v√°gjunk bele egy halas gif-et 5 m√°sodpercenk√©nt, csak az√©rt, mert halakr√≥l besz√©l√ľnk.
  • A hook (elsŇĎ 2-3 mp):¬†tal√°n ezt nem kell bemutatni, de sokan m√©g mindig nem szentelnek el√©g figyelmet az elsŇĎ k√©pkock√°kra – pedig ezen √°llhat vagy bukhat a vide√≥. Mi a halpiac eset√©n fŇĎleg ismeretterjesztŇĎ vide√≥kat forgatunk, ez√©rt szeret√ľnk az izgalomra, titokzatoss√°gra √©p√≠teni pl.: “tudt√°tok, hogy ker√ľl a tonhal az asztalra?”. Egy szint√©n erŇĎs hook a vitatott t√©m√°k feldob√°sa, pl.: “Magyarorsz√°gon nincs is friss hal”, amelyet v√©g√ľl megc√°folunk vagy megerŇĎs√≠t√ľnk.
  • EgyszerŇĪ nyelvezet:¬†minden vide√≥t c√©lszerŇĪ √ļgy tervezni, hogy egy harmadikos is meg√©rtse. Hacsak nem a c√©lk√∂z√∂ns√©g√ľnk egy nagyon szŇĪk √©rtelmis√©gi k√∂r, akkor a “n√©p nyelv√©n” kell besz√©ln√ľnk. Szakmai besz√©lget√©sekkel (magyar√°zat n√©lk√ľl!) el√©g neh√©z, szinte lehetetlen t√∂bb sz√°zezres n√©zetts√©get el√©rni.
 

ūü§ď +1 extra: nem szabad a vide√≥t csak a hookra √©p√≠teni. Hi√°ba √ľtŇĎs az elsŇĎ p√°r m√°sodperc√ľnk, ha ut√°na 30-50 m√°sodpercig unalmas besz√©d vagy inkonzisztens t√∂rt√©net k√∂vetkezik. Fontos a mini-hookok alkalmaz√°sa √©s a figyelem megtart√°sa.

ūüöÄ A j√∂vŇĎ

Szeretn√©nk a halpiacot orsz√°gosan ismertt√© tenni, hogy ha valaki halat szeretne v√°s√°rolni, akkor azt a buda√∂rsi halpiacr√≥l tegye – ak√°r szem√©lyesen, ak√°r online. Hisz√ľnk benne, hogy ez konzisztens, √©rt√©kes √©s √©rdekes tartalomgy√°rt√°ssal megval√≥s√≠that√≥.

ūüĎÄ Leszel a k√∂vetkezŇĎ sikersztorink?

Ha a saj√°t m√°rk√°dat is ismertebb√© tenn√©d vagy esetleg bev√©teln√∂velŇĎ hirdet√©svide√≥kra van sz√ľks√©ged: ne habozz sokat, k√©rj tŇĎl√ľnk egy ingyenes konzult√°ci√≥t.