✒️ Közel 100 ezer követő, kiemelkedő interakciós aránnyal

Majdnem 3 évnyi konzisztens tartalomgyártás ritkán lesz eredménytelen. A Herlitz Hungária csatornája TikTokon első volt a cégek között: ekkor még a versenytársak úgy gondolták, csak táncikálni járnak ide a fiatalok. A felsővezetés nyitottságának köszönhetően viszont mi elkezdhettünk márkát építeni, még az organikus elérések aranykorától kezdve.

👉 Na de hogyan tart a Herlitz lassan 100 ezer követőnél, cégként a TikTokon?

😎 A kezdetek

2021-ben még nem volt túl nagy zaj a platformon: ha már volt emberi hang egy videóban, az szinte mindig 10-100+ ezres nézettséget ért el nálunk. Az egyszerű, zenére bemutatott termékek azért itt sem voltak világbajnokok, de pár ezres nézettségig is eljutottak – ma már valószínűleg pár száz embernél több nem nézné meg őket.

🥳 Az első sikerek

Elkezdtünk dedikált tartalomgyártókkal (házon belül és alvállalkozókkal is) dolgozni. Találtunk olyan irányokat, ahol a termékeket reklámozni tudjuk, ugyanakkor viszont népszerű témákkal nézettséget is generálunk pl.: rajzolós trendek, iskolakezdéshez tippek, tanácsok.

💡 Közös jellemzők a videókban

 • Népszerű trendre, szezonalitásra épülnek pl.: iskolakezdés, Halloween
 • A szereplő beszél bennük, végig narrálja a videókat
 • A célközönségnek releváns: tudják hasznosítani, vagy legalább érdekes nekik
 • A termékek és a márka (Herlitz vagy Pelikán) mindenhol megjelenik, így erősödik a brand awareness

🤔 Lett több, mint 50 ezer követőnk. Hogyan duplázzuk meg?

Ez volt a kérdésünk 2022 végén. A tartalomgyártók száma ekkorra kilőtt, a verseny pedig fokozódott. Ha követőket és nézettséget akartunk, nem volt elég pár esztétikus, színes videó.

Kipróbáltunk új formátumokat: forgattunk videókat szereplőkkel, ahol a fókuszban inkább a hús-vér emberek (köztük gyerekek) és a termékek voltak. Ezek bár koncepcióban nem voltak rosszak, nem hozták az elvárt nézettséget.

Ezután viszont sikerült találnunk újra populáris témákat, amelyeket videósorozatokká tudtunk alakítani – így generálva kommentcunamikat és viral videókat. Mivel a videókhoz könnyű volt kapcsolódni, így rengetegen várták a következő részt, remélve hogy az ő kérésük fog teljesülni. 

🤖 Néhány példa a témákra, amelyekre sokszor annyi komment érkezett, hogy robotnak hitte a rendszer a nézőinket:

 • Tantárgy borítós videók
 • Név lerajzolós videók
 • Aláírás tutorial a neved kezdőbetűjével
 • Trending filmek/sorozatok lerajzolása

Ezekkel a témákkal nem csak meglett az első 1 millió feletti videónk a csatornán, hanem a követőink száma is egyenletesen növekedni tudott – még így, 2024-ben is!

🎓 Tanulság

A fő tanulságunk, hogy az olyan jellegű kontenttel továbbra is tudunk növekedni, ami:

 • a célközönségnek szól, magának érzik a tartalmat, tudnak azonosulni vele
 • éppen nagyon népszerű vagy örökzöld témára épít
 • van CTA (cselekvésre ösztönzés) a videó végén, hogy kommenteljék a saját kívánságukat
 • a néző úgy érzi, hogy tudja alakítani a jövőbeli videók sorsát, meg van hallgatva

👀 Leszel a következő sikersztorink?

Ha a saját márkádat is ismertebbé tennéd vagy esetleg bevételnövelő hirdetésvideókra van szükséged: ne habozz sokat, kérj tőlünk egy ingyenes konzultációt.